Reachtruck alternatief: Aisle-Master smallegangheftruck | Mabo BeNeLux
Mabo-Lifting

Service voor welke machines?

Aisle-Master smallegangheftruck

Mabo BeNeLux: uw service partner voor uw Aisle-Master smalle gang heftruck

De Aisle-Master smallegangheftruck werkt in smallere gangen dan gelijk welke andere heftruck. Ons technisch team verzorgt vlekkeloos de service en het onderhoud van uw toestel. Bij Mabo BeNeLux bent u in goede handen voor zowel aankoop als na-service…

reachtruck versus Aisle-Master

Aisle-Master biedt alternatief voor de reachtruck

De Aisle-Master smalle gang heftruck biedt een alternatief voor de reachtruck. De reach-truck is een zeer bekende vorkheftruck. Toch verschilt de Aisle-Master met de reach-truck waardoor smallegangheftrucks steeds vaker gekozen worden dan reach-trucks.

Aisle-Master ipv reachtruck

Wanneer men de Aisle-Master smallegangheftruck vergelijkt met de reachtruck, zal men zien dat deze op verschillende punten met elkaar verschillen. Een eerste groot verschil is de gangbreedte. Waar een reachtruck gangen van 3 meter nodig heeft, heeft de Aisle-Master smallegangheftruck slechts een gangbreedte vanaf 1600 mm nodig. Door de smalle gangbreedte kunnen er meer rekken geplaatst worden op dezelfde oppervlakte en kan er tot 50% meer gestockeerd worden.

Verder is er een groot verschil als men kijkt naar de toepassingen waarvoor de trucks gebruikt kunnen worden. De Aisle-Master bijvoorbeeld kan zowel binnen als buiten werken, terwijl buiten werken voor de reachtruck niet mogelijk is. De reachtruck is voor buitenwerk niet geschikt door de kleine voorwielen en de beperkte grondvrijheid. Doordat u met de Aisle Master zowel binnen als buiten werkt, hoeft u niet te beschikken over een extra vorkheftruck voor het werk buiten.

Een goed onderhouden heftruck is er een die langer meegaat, maar een heftruck wordt niet graag gemist voor onderhoud. Met deze aspecten in het achterhoofd, werd de Aisle Master zodanig geconstrueerd dat het aantal bewegende delen in de heftruck zo laag mogelijk gehouden werd. Bewegende delen zorgen immers voor slijtage en dus een grotere kost. Ook in dit aspect verschilt de Aisle Master smallegangheftruck van de reachtruck.

Ook op gebruiksvriendelijkheid scoort de Aisle-Master beter dan de reachtruck. Voor een heftruck chauffeur is het gemakkelijker om te leren rijden met een Aisle Master dan met een reachtruck. Verder is er een verschil in het zicht vanuit de cabine. Bij de reachtruck heeft men een frontaal zicht, maar dit zicht wordt door het reachmechanisme verstoort. Vanuit de cabine van de smallegangheftruck heeft men een zijdelings zicht waardoor men een beter zicht heeft op de goederen. Bovendien hoeft men niet uit de cabine te leunen om een beter zicht te hebben, wat de veiligheid en de ergonomie ten goede komt.

We kunnen concluderen dat de Aisle Master smallegangheftruck een alternatief biedt voor de reach truck. Met de Aisle Master werkt u vlot in gangen vanaf 1600 mm en stapelt u tot 15 meter hoog. Door deze compacte gangbreedte kunnen rekken dichter bij elkaar geplaatst worden en kan er zo tot 50% extra opslagcapaciteit gerealiseerd worden op dezelfde oppervlakte. Bovendien scoort dit toestel hoog op ergonomie en veiligheid.

Service aanvragen? Klik hier.