Reachstacker alternatief, Combilift straddle carrier | Mabo BeNeLux, dé nr.1 in straddle carriers
Mabo-Lifting

Service voor welke machines?

Straddle Carrier

Mabo BeNeLux: uw service partner voor uw Straddle Carrier

Ook voor onze Straddle Carriers bieden wij een gepaste service aan. Onze techniekers zijn hiervoor specifiek opgeleid en hebben jaren ervaring met deze machines. Met elke vraag kan u bij ons terecht.

reachstacker alternatief

De Straddle Carrier van Combilift, de Combi-SC, biedt een alternatief voor de reachstacker en zorgt voor een flexibele en efficiënte containerhandling. Containers tot 35 ton worden met de automatic top-lift of met kettingen gemakkelijk vastgenomen om te verplaatsen. Dankzij het telescopisch uitschuifbaar frame kan het toestel zowel binnen als buiten ingezet worden en kan het zonder problemen door poorten of lage doorgangen rijden.

Service aanvragen? Klik hier.

Reachstacker alternatief

Zoals hierboven vermeld is de Combilift Straddle Carrier, of Combi-SC, een alternatief voor de reachstacker. Beide containertrucks worden gebruikt voor de manipulatie van containers maar toch verschillen ze op veel vlakken van elkaar.

Combi-SC vs reachstackers

De Combilift Straddle Carrier en de reach stacker zijn twee verschillende concepten. De reach-stacker is een grote truck met een contra gewicht om de container op te heffen. Dankzij een reach mechanisme wordt een container opgetild. Bij de Combilift Straddle Carrier wordt de container binnen het chassis opgetild, en is er dus geen contra gewicht nodig. Hierdoor heeft de Combi-SC een laag eigen gewicht met bijgevolg een beperkte vloerdruk. Verstevigingen aan de ondergrond zijn voor de Combi-SC niet nodig, wat vaak wel het geval is bij reachstackers. Maar ook een lagere fuel kost en minder beschadigingen aan de vloer zijn voordelen van een laag eigen gewicht.

Het ontbreken van een reach mechanisme bij de Combilift Straddle Carrier zorgt voor lagere onderhoudskosten omdat er minder slijtage onderdelen gebruikt worden. Bovendien zorgt de manier waarop de container wordt opgetild voor een betere zichtbaarheid voor de chauffeur van de Combi-SC. Die heeft nl. een 360° zicht vanuit zijn cabine. Bovendien zijn de Combilift Straddle Carriers ergonomischer dan de reachstackers door hun lagere instaphoogte in de cabine.

Voordelen

Het voordeel van de Comb-SC containerheftruck is dat het toestel zeer flexibel en wendbaar is. Met zijn kleine draaicirkel manoeuvreer je gemakkelijk door smalle doorgangen. Een betrouwbaar toestel die u volledige onafhankelijkheid biedt om uw containers te verplaatsen en te stockeren. Dit kan zowel binnen als buiten, zijn telescopisch uitschuifbaar frame zorgt ervoor dat u door lage poorten of doorgangen kan passeren. De automatic top-lift spreader maakt het u dan weer gemakkelijk om een container op te tillen. Alternatief kan dit ook met kettingen. Door de container tot 60° te kantelen lost u snel en veilig bulkgoederen.